Mozart’s Krönungsmesse in Vaals -een unieke beleving-

 

De kaartverkoop zal starten vanaf begin 2023. Dan kunt u al zitplaatsen reserveren en afrekenen via deze site.
Voor verdere of aanvullende informatie kunt u natuurlijk altijd terecht op deze site.

De Mozart’s Kronungsmesse wordt uitgevoerd tijdens de feestelijke Eucharistieviering op zondag 25 juni 2023 in de St. Pauluskerk te Vaals.
-Aanvangstijd omstreeks 11.00 uur.-
Aansluitend is er een ontvangst en gezellige nazit voor genodigden, kerkbezoekers en gasten in Cultureel Centrum ‘de Kopermolen’ in Vaals.
Waar onder genot van een hapje en drankje de feestelijke stemming vervolgd zal worden.Krönungsmesse Vaals 25 juni 2023

Mozart’s meesterwerk de ‘Krönungsmesse’ zal voor het eerst in Vaals, tijdens de hoogmis op zondag 25 juni 2023, in de St. Pauluskerk te beluisteren zijn. Met een muzikale bezetting van 60 koorzangers, vier topsolisten en een symfoniekorkest zal dit werk op een bijzondere wijze tot zijn recht komen. Ook diverse andere, beroemde koorwerken en aria’s van deze meester en tijdgenoten zullen de vaste gezangen van de ‘Krönungsmesse’ op schitterende wijze afwisselen.

Het koor bestaat uit een selektie van zangers uit KMK Cecilia/CCK’74 federatie en zangeressen van de Heerlense Oratoriumvereniging.
Vier topsolisten zullen de solopartijen voor hun rekening nemen. Het symfonisch begeleidingsorkest Ensemble Conservatoire zal de gezangen aanvullen en instrumentaal begeleiden.
Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Emmanuël Pleijers.

U hoort Mozart’s mooiste muziek uit zijn Salzburger tijd; plechtig, feestelijk maar ook uiterst subliem en ingetogen. Schitterde muziek afwisselend uitgevoerd door koor, orkest en solisten in een prachtige, uiterst sfeervolle kerk.
Kortom een unieke beleving.